Ανακοινώσεις υψίστης σημασίας

Ανακοινώσεις υψίστης σημασίας

Ανακοίνωση 1η
Δραστηριότητες Διοικητικού Συμβουλίου

  • Απόκτηση ΑΜΚΑ και τακτοποίηση φορολογικών παρελθόντων ετών με πρωτοβουλίες των Αριστογείτονα Χαραλαμπάκη και Αντώνη Καβάγια.
  1. Απόκτηση μόνιμης έδρας της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών στην οδό Μαιάνδρου 23 στα Ιλίσια, με πρωτοβουλία του Αντώνη Καβάγια.
  2. Συνεργασία με ειδικό λογιστή για τη σύνταξη των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων της Εταιρείας, με πρωτοβουλία του Χάρη Τοκατλίδη.
  3. Ενέργειες ρύθμισης του υπάρχοντος λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα, με πρωτοβουλία των Χάρη Τοκατλίδη και Αντώνη Καβάγια.
  4. Έλεγχος αιτήσεων εγγραφής νέων μελών περιόδου 2015-2021 και σύνταξη εκλογικού καταλόγου, με πρωτοβουλία Α. Καβάγια και Χ. Τοκατλίδη. 
  5. Συγκέντρωση ύλης για το περιοδικό ΚΑΣΤΑΛΙΑ και διαμόρφωση κειμένων, με την πρωτοβουλία του Νίκου Μαρκέα. 

…………………………………………………………………..

Ανακοίνωση 2α
Εκλογές προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Οι εκλογές προς ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Λ. προβλέπονται για τον Μάϊο του 2024. Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στο νέο Δ.Σ. πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 στην έδρα της Εταιρείας, Μαιάνδρου 23 Ιλίσια, Ταχυδρομικός κώδικας 115 28. 

                        Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                  Αντώνης Καβάγιας                                           Νίκος Μαρκέας

…………………………………………………………………..

Ανακοίνωση 3η
Ύλη περιοδικού ΚΑΣΤΑΛΙΑ

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ι.Λ. καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη για την ενεργό συμμετοχή τους στη σύνταξη της ύλης τού προς έκδοση νέου τεύχους της Κασταλίας με ποίηση, πεζό λόγο, επιγραμματικό λόγο, έρευνα, βιβλιοπαρουσίαση κ.λπ. Τα μέλη καλούνται να αποστέλλουν τα κείμενά τους υπό τη μορφή word στον υπεύθυνο αρχισυντάκτη του περιοδικού Νίκο Μαρκέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση markeasn@otenet.gr

Προβλεπόμενος μήνας έκδοσης του επόμενου τεύχους (υπ’ αριθμόν 175) είναι ο Μάρτιος 2024.

Παράλληλα, περιμένουμε προτάσεις για το εξώφυλλο του περιοδικού από μέλη με καλλιτεχνικές ευαισθησίες στον εικαστικό χώρο.

Το παρόν Δ.Σ., υλοποιώντας σχετική απόφαση όπως το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμείται αποκλειστικά από έργα καλλιτεχνών-ιατρών, έδωσε τα κίνητρα, ώστε στα τρία προηγούμενα τεύχη να υπάρχουν συνθέσεις καλλιτεχνών-ιατρών. 

Έτσι, το εξώφυλλο του τεύχους υπ’ αριθμόν 172 κοσμεί η σύνθεση του Χάρη Τοκατλίδη για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το εξώφυλλο του τεύχους υπ’ αριθμόν 173 κοσμεί η σύνθεση του Θεόδωρου Ντόλατζα, Προέδρου της Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών, με την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη σε ανάμνηση των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή. Και τέλος, στο υπ’ αριθμόν 174 τεύχος του περιοδικού, το εξώφυλλο κοσμεί η σύνθεση του Θωμά Μαυρομμάτη για την αντίσταση του Ποντιακού Ελληνισμού στον Τούρκο ολετήρα. 

                        Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                  Αντώνης Καβάγιας                                           Νίκος Μαρκέας

…………………………………………………………………..

Ανακοίνωση 4η
Η στέγαση του αρχείου της Ε.Ε.Ι.Λ.

  • Το αρχείο της Ε.Ε.Ι.Λ., αποτελούμενο από διάφορα έγγραφα, αλληλογραφία, πρακτικά Δ.Σ. της περιόδου 2012-2023, τεύχη του περιοδικού ΚΑΣΤΑΛΙΑ των ετών 1999-2023 κ.ά. φιλοξενείται προσωρινά στο ιατρείο του Προέδρου της Ε.Ε.Ι.Λ. Αντώνη Καβάγια. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει επ’ άπειρον εκεί, δεδομένης της επικείμενης συνταξιοδότησής του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το αρχείο της Ε.Ε.Ι.Λ., από της συστάσεώς της περίπου έως το έτος 2012, φυλάσσεται σε διαμέρισμα του επιτίμου Προέδρου της Εταιρείας Χρίστου Μαρκόπουλου. Η προσθήκη επιπλέον αρχειακού υλικού είναι ανέφικτη λόγω στενότητας χώρου.
  • Καλούμε τα μέλη να προτείνουν λύσεις. Αν κάποιο από τα μέλη γνωρίζει την ύπαρξη αποθηκευτικού χώρου να το κοινοποιήσει. Η Εταιρεία μπορεί να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό ως ενοίκιο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας. 

                          Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                  Αντώνης Καβάγιας                                           Νίκος Μαρκέας