Πρόσκληση για αποστολή έργων του Λόγου

Τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν ξανά. Η ανθρωπότητα δεν πρόλαβε να συνέλθει από τον ζόφο που έσπειρε η πρόσφατη πανδημία του SARS-CoV-2 και δέχεται τώρα αναπάντεχα καινούργιο πλήγμα. Κύμβαλα αλαλάζοντα ακούγονται εκκωφαντικά και σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη τραγωδία.

Αλλά το ορμητικό ρεύμα του Λόγου δεν δειλιάζει και δεν τρομάζει μπροστά στις αντιξοότητες. Αντίθετα, εμπνέεται και μεγαλουργεί. Ο Σαίξπηρ είχε γράψει άλλοτε: «Ούτε πέτρινοι πύργοι, ούτε τοίχοι από μπρούντζο σφυρήλατο, ούτε μπουντρούμι πνιγερό, ούτε αλυσίδες, μπορούνε να περιορίσουνε τη δύναμη του πνεύματος».

Στη δύσκολη χρονιά που ανέτειλε, η Εταιρεία Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών παραμένει ορθή και αγέρωχη στις επάλξεις με όραμα τη ζωντανή και δραστήρια παρουσία της στα ελληνικά γράμματα. Κατανοώντας τις ποικίλες υποχρεώσεις που αντιμετωπίζετε καθημερινά στην υπηρεσία της τέχνης του Ασκληπιού, σας καλούμε να στείλετε εργασίες σας -ποιήματα, πεζά κείμενα, δοκίμια- για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης ύλης που θα φιλοτεχνήσει το επόμενο τεύχος της ΚΑΣΤΑΛΙΑ.

Το περιοδικό της Εταιρείας μας, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού με την ιστορία του Λόγου στην πατρίδα μας, φιλοδοξεί να διατηρήσει τη διαχρονική του αξία και το απαράμιλλο κύρος του. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε άσπιλη αυτή την κληρονομιά.

Σας προτείνουμε τα κείμενα να αποστέλλονται σε μορφή Word και γραμματοσειρά Times New Roman με μέγεθος 12. Οι εργασίες μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση markeasn@otenet.gr.