Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών

 ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ που ζούμε, η ώρα της περισυλλογής φαντάζει ως ευλογημένο καταφύγιο. Η πανδημία του αόρατου κορωνοϊού μπορεί να περιόρισε τη σκέψη μας μέσα σε πλαίσια αμφισβήτησης, αμηχανίας και φόβου, αλλά παράλληλα οδήγησε τη δράση μας προς ένα απέραντο και ορατό φάσμα επιλογών.

Οι Έλληνες ιατροί, που υπηρετούσαν ανέκαθεν μαζί με την τέχνη του Ασκληπιού και εκείνη των Μουσών, συνεχίζουν να γράφουν ποιητικό ή πεζό λόγο, να σκιτσάρουν, να ζωγραφίζουν, να αποτυπώνουν στο χαρτί στοχασμούς, σκέψεις, όνειρα. Ενάντια στα ζοφερά σημεία των καιρών, διατηρούν τη συνήθεια να επιμένουν για το βέλτιστο και αρτιότερο. Επειδή έχουν πειστεί ότι είναι επιτέλους καιρός να μη δύσει η σοφία, να επιστρέψει η πίστη, να ανθίσει η ελπίδα. Επειδή έμαθαν να αγωνίζονται διαρκώς. Και γιατί οι παλιές συνήθειες είναι ακαταμάχητες.

Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρών Λογοτεχνών κλείνει εφέτος 66 χρόνια ζωής. Μια διαδρομή μεστή σε δημιουργική παρουσία και ακάματη δραστηριότητα. Από το 1956 μέχρι σήμερα, έχει να επιδείξει έργο αξιοσημείωτο από διακεκριμένους θεράποντες του λόγου που κατόρθωσαν να αφήσουν ανεξίτηλο το χνάρι τους στα ελληνικά γράμματα. Η αξιοσημείωτη αυτή κληρονομιά υποχρεώνει καθένα από μας να ανταποκριθεί με σύνεση και αξιοπρέπεια. Οι χαλεποί καιροί που ζούμε, αξιώνουν από όλους μας εγρήγορση και ετοιμότητα. Δεν διαθέτουμε το δικαίωμα της αμεριμνησίας. Ούτε η κωλυσιεργία επιτρέπεται, όταν η λογοτεχνία έχει κάτι να πει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ι.Λ. καλεί τους Ιατρούς Λογοτέχνες να αγκαλιάσουν τις ποικίλες δραστηριότητές της με μοντέρνες ιδέες, καινοτόμες προτάσεις, νέες πρωτοβουλίες. Η Εταιρεία έχει ανάγκη, για να παραμείνει ζωντανή και ασυναγώνιστη, την προσπάθεια και τη συμπαράσταση όλων, παλαιών και νέων που θα θελήσουν να εγγραφούν στη χορεία των μελών. Μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μας για ένα δημιουργικό 2022, ευχόμαστε και ευελπιστούμε η Εταιρεία μας να αναδείξει, και αυτή τη χρονιά, το κύρος και την ενέργεια που διαθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ι.Λ.

Για επικοινωνία:
Αντώνης Καβάγιας, τηλ. 6932466509, antonis.kavagias@gmail.com
Νίκος Μαρκέας, τηλ. 6975856940, markeasn@otenet.gr
Χάρης Τοκατλίδης, τηλ. 6945171766, tokatlidis_char@yahoo.gr